Cursist van de maand - Jopie Spuijbroek  

 

Februari 2015

Veel cursisten denken dat de Cursist van de Maand puur en alleen wordt beoordeeld op basis van prestatie of talent. Uiteraard nemen we ook criteria mee zoals het aantal jaren van lidmaatschap, je inzet voor De Handwijzer of de motivatie die je laat zien in de cursus en naar mede-cursisten.

Uiteindelijk draagt de docent je voor als Cursist van de Maand.

 

Toen Jopie Spuijbroek hoorde dat ze was voorgedragen, dacht ze dat ze alleen op basis van de kwaliteit van haar werkstukken was uitgekozen en dat is dus niet zo.

 

Dit keer hebben we Jopie Spuijbroek bereid gevonden de titel Cursist van de Maand in ontvangst te nemen. Jopie is 55 jaar en getrouwd met Wout Spuijbroek. Wout is ook cursist bij de Handwijzer en volgt de cursus tekenen bij Bert Bodelier. Van Wout hebben we gehoord dat Jopie erg handig is en ook goed is in kantklossen.

 

Jopie en Wout wonen in de Vijfhoevenlaan in Raamsdonksveer. Ze hebben een zoon en een schoondochter en drie kleinkinderen. Jopie werkt in Made in de tuinbouw.

 

Het blijkt dat Jopie al weer enkele jaren cursist is bij Creativiteitscentrum De Handwijzer. Ze is in "De Oude Wacht" in Geertruidenberg met de cursus Bloemschikken begonnen. Deze cursus werd toen ook al gegeven door Daniëlle. Dat was een hele leuke cursus, waar ze veel heeft geleerd en die ze altijd met veel plezier heeft gevolgd. Ze herinnert zich dat dit heel wat mooie bloemstukken heeft opgeleverd.

 

Toen de cursus keramiek op het programma van De Handwijzer kwam te staan, heeft ze zich vorig seizoen onmiddellijk opgegeven voor de cursus op de maandagavond bij Truus.

Jopie is heel tevreden over de lessen. Ze leert veel van Truus over keramiek en de verschillende technieken. Daarnaast vindt ze het altijd heel gezellig. komt vooral door de leuke groepsleden waarmee ze samen de cursus volgt.

Jopie heeft voor de keramiek cursus gekozen omdat het zo ontspannend werkt en je je fantasie kan prikkelen. Met klei kan je door het toepassen van diverse verschillende technieken en een beetje fantasie heel veel verschillende werkstukken maken. De werkstukken die ze creëert moet ze zelf wel mooi vinden. Iets in opdracht voor een ander maken ligt haar niet. Ze vindt zelf dat ze best lang aan een werkstuk kan werken en denkt dan ook dat een van haar eigenschappen is dat ze veel geduld heeft.

 

Verder wil Jopie nog even kwijt dat het Henricusgebouw prachtig is gerestaureerd en dat we daar best trots op mogen zijn.

 

Tot slot neemt ze haar petje af voor alle vrijwilligers en docenten die zo veel werk verzetten met zijn allen.