Cursist van de maand - Marion Korstanje  

December 2014

 

Deze keer valt de eer van cursist van de maand te beurt aan Marion Korstanje.

Marion werd 42 jaar geleden geboren in Deventer. Zij is vrijgezel en woont tegenwoordig samen met haar ouders onder een dak in Raamsdonksveer.

Bij Marion is enkele jaren geleden de ziekte multiple sclerose geconstateerd. Deze aandoening belemmert haar dusdanig in haar dagelijkse leven dat zij sindsdien niet meer in staat is om te werken.

 

Ze vertelt al 14 jaar lid te zijn van De Handwijzer en is toen lid geworden omdat ze zich ging vervelen en daarom iets leuks om handen wilde hebben. Ze koos destijds voor het schilderen omdat ze van kleur houdt en daarmee haar creativiteit kan botvieren.

Daarnaast, zo vervolgt Marion, is het schilderen ook goed om haar motoriek op peil te houden.

Al die jaren volgt ze de schilderles op de woensdagavond van Audrey met veel enthousiasme en elke week gaat ze met plezier naar het Henricusgebouw. De lessen zijn altijd super leuk, zo laat ze weten en ook het onderlinge contact met de andere cursisten wil ze voor geen goud missen.

Ze houdt ervan om zelf te kunnen bepalen wat voor soort schilderstuk ze maakt. Zo kiest ze zelf haar onderwerpen en bepaalt ze zelf welke kleuren ze in haar compositie verwerkt. Uiteindelijk, zo maakt ze me duidelijk, is alles wat ze maakt eigenlijk voor haar zelf al geeft ze ruiterlijk toe dat ze het een hele eer vindt als ze wordt gevraagd oom mee te doen aan een expositie en is ze helemaal trots als iemand een van haar kunststukjes zelf aan de muur wil hangen. Ze is dan ook wat trots op om deze keer als cursist van de maand op de website van De Handwijzer te mogen staan en hoopt hiermee toekomstige cursisten over de streep te kunnen trekken om ook met deze hobby te beginnen.