Expositie Wim van Vossen  

Expositie galerie Den Bolder Waspik

Van 10 januari 2014 tot 6 februari 2014 was er een expositie van werk van Wim van Vossen.

Wim heeft jarenlang teken- en schildercursussen gevolgd onder andere bij H19 in Oosterhout.
Hij geeft al 20 jaar schildercursus bij Creativiteitscentrum De Handwijzer in Raamsdonksveer. Tevens maakt hij deel uit van de schildersclub Pittori, die gebruik maakt van het atelier 't Speelhuys in Waspik.

Hij is deelnemer geweest aan diverse exposities, waaronder meerdere exposities in de Lambertuskerk te Raamsdonk met de docenten van de Handwijzer en in 2012 ook in de Lambertuskerk met de schildersclub Pittori.
Verder was er werk van hem te zien bij exposities in De Nieuwe Veste in Breda als deelnemer aan de Talenspalet wedstrijden.
In 2011 was hij bij de regionale winnaars met het werk over het themafragment uit het boek Ceasarion van Tommy Wieringa.

De tentoongestelde schilderijen zijn gemaakt met acrylverf. Het werk is met een vrije losse penseelvoering geschilderd en meestal realistisch.
De laatste jaren heeft Wim veel schilderijen gemaakt met als onderwerpen de zee, roestige objecten en menselijke figuren. De oude spoorbrug tussen Raamsdonksveer en Geertruidenberg is ook een inspiratiebron voor hem.

Op de expositie waren meerdere werkstukken met roestige objecten uit de scheepvaart en landschappen met een onstuimige zee te zien.
Hij heeft de drummer Arien van Weesenbeek (Waspik!) van de band Epica in actie geschilderd.
Verder zijn er verschillende portretten door hem geschilderd, waaronder een meisje met gitaar, enkele Black Ladies, professor Robbert Dijkgraaf (bekend van de speciale uitzendingen van De Wereld Draait Door), Pablo Picasso en Nelson Mandela. Ook deze werkstukken waren op de expositie aanwezig.