Inloopklas tekenen  
Creativiteitscentrum De Handwijzer aan het Schoolpad 2 (naast Jola) in Raamsdonksveers start half september weer met een nieuw seizoen voor de cursussen tekenen, schilderen, keramiek, steenhouwen, glas-in lood en bloemschikken.
Voor een aantal van deze cursussen kunt u zich nog inschrijven. Neem hiervoor contact op met onze cursuscoördinator Ad Wensink.

Omdat tekenen aan de basis staat van heel veel cursussen en er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn op de donderdagavond en de vrijdagmorgen, heeft onze docent tekenen, Bert Bodelier het plan opgevat om een inloopklas te gaan organiseren.
Op zaterdag 26 augustus is hij van 10 uur tot 16.00 uur samen met enkele tekencursisten aanwezig in het Henricusgebouw (ons onderkomen en prachtige grote leslocatie).
Op die dag zal er een expositie plaatsvinden van werken van deze cursisten en geeftl hij een doorlopende tekenles waarbij verschillende voorwerpen als tekenonderwerp zullen worden weggezet.
Tijdens deze inloop les bestaat er ook voor de bezoekers (ook cursisten van De Handwijzer zijn welkom) de mogelijkheid om aan te schuiven en via adviezen en aanwijzingen van de tekendocent tot een resultaat te komen.
Tekenen is namelijk een hobby die iedereen kan leren (je hebt toch ook leren schrijven) die met weinig middelen (potlood, papier en gom) op elk moment van de dag, zowel binnen als buiten, kan worden uitgevoerd.

Als je het er met mensen over hebt blijkt dat ze onder de indruk zijn als een ander iets getekend heeft en in hun jeugd meestal ook getekend hebben terwijl ze op de lagere school het vak tekenen ook bij de lesstof hoorde.
De meeste vonden dit toen wel een leuke les en gezellig tijdverdrijf, maar blijken hier nooit mee door te zijn gegaan.
De meeste excuses waar men dan mee komt zijn dan, andere interesses, geen tijd, geen aanleg, geen fantasie
Meestal komen de laatste 3 genoemde factoren voort uit het feit dat men het wel eens geprobeerd heeft, maar niet over de juiste technieken, werkvolgorde en handvaten beschikte om er ook een leuke en geslaagde tekening van te kunnen maken.
Koudwatervrees en veel te moeilijk voor mij zijn daarna de meest voorkomende excuses om de stap voor een tekencarrière te nemen.

Maak op zaterdag 26 augustus eens een paar uurtjes vrij om je verder te komen verdiepen in het tekenen en het deel van het brein waar je creativiteit verder te ontwikkelen. Kom eens langs en aanschouw met eigen ogen waar cursisten, soms al reeds na een jaar tekenles, toe in staat zijn.
Je zult zien dat er een hele nieuwe wereld voor je opengaat waarbij je anders naar dingen gaat kijken en je geen foto's maar tekeningen gaat maken voor onderwerpen die je mooi vindt.
Durft u deze uitdaging aan. Ik in ieder geval wel (na 25 jaar ervaring) Succes is dus verzekerd.
Voor papier en potlood wordt gezorgd.