Koninginnedagtentoonstelling 2010  

Koninginnedagtentoonstelling De Handwijzer wederom groot succes

De jaarlijks terugkerende Koninginnedagtentoonstelling van creativiteitscentrum De Handwijzer is dit jaar wederom een groot succes geworden.
De belangstelling overtrof alle verwachtingen. Op het einde van de regenachtige dag schatte Wim Zijlmans, bestuurslid van De Handwijzer -en deze dag actief als gastheer- het totale bezoekersaantal op meer dan 500 belangstellenden.

Omdat alles dit jaar weer strak was georganiseerd door de cursuscoördinator Ine Put, maar ook omdat er weer vele vrijwilligers alle noodzakelijke voorbereidingen hadden getroffen, verliep de dag, ondanks de grote drukte, zonder enige problemen.

De organisatie had kans gezien om de opening van de tentoonstelling, na het welkomstwoord van de voorzitter, te laten verrichten door de pas geïnstalleerde nieuwbakken wethouder van cultuur, de heer Albert Smit.
Deze liet tijdens zijn eerste officiële handeling weten dat hij De Handwijzer een warm hart toe draagt.
In zijn toespraak maakte hij nog eens duidelijk, hoe belangrijk De Handwijzer was en is binnen de gemeente, voor de culturele activiteiten.
Hij beloofde het bestuur daarom in de toekomst De Handwijzer positief tegemoet te zullen treden. Hij bekende zelfs dat hij zich er een beetje voor heeft geschaamd hoe de plaatselijke politiek zich tegenover De Handwijzer in het verleden bij bepaalde ontwikkelingen had opgesteld.

Volgens de voorzitter van De Handwijzer, Wim Mouw, die we tussen de bedrijven door even konden spreken, is de grote belangstelling voor de tentoonstelling voornamelijk te danken aan de positieve ontwikkelingen aangaande de huisvesting van De Handwijzer.
Doordat we dit jaar de beschikking hebben gekregen over het beheer van eigen onderkomens (De Peuzelaer en De Oude Wacht in Geertruidenberg) en in de loop van volgend jaar zelfs een eigen nieuw gerenoveerd pand (het Henricusgebouw in Raamsdonksveer) hopen te betrekken, zo vervolgde hij zijn antwoord, zijn alle docenten maar vooral ook alle cursisten, enorm positief over de toekomst.
Niemand kan dan ook wachten tot we gebruik kunnen en mogen gaan maken van dit gerenoveerde gebouw, dat straks geheel naar onze wensen wordt gerenoveerd.
Het zal onze mogelijkheden in het aanbod en de mogelijkheden van de cursussen en andere activiteiten enorm uitbreiden.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er het afgelopen jaar door het bestuur, sommige docenten maar ook enkele cursisten allerlei nieuwe ideeën naar boven zijn gekomen. Op onze website zijn al enkele nieuwe ideeën terug te vinden.
Over de andere, nog niet naar buiten gebrachte maar wel spectaculaire ideeën hopen we over enige weken, na het beëindigen van het cursusjaar 2009-2010, meer te kunnen vertellen, zo beëindigde de voorzitter zijn verhaal.

De bezoekers konden zoals gebruikelijk weer stemmen op diverse categorieën en naar aanleiding daarvan kregen de winnaars hun prijs uitgereikt uit handen van Wim Mouw.

De winnaars zijn:
Categorie jeugd t/m 12 jaar 1e prijs Tiabou Diallo 2e prijs Mara van Drunen
Categorie jeugd vanaf 13 jaar 1e prijs Britt Snijders 2e prijs Tessa van Burgel.
Alle deelnemende jeugdcursisten hebben een aanmoedigingsprijs gekregen. 
Categorie schilderen volwassenen 1e prijs Ron van der  Ruit  
Categorie tekenen volwassenen 1e prijs Marianne van Gool.   
Categorie Beeldhouwen 1e prijs Sini van der Velden