Kunst in de Kerk 2009  

Grote belangstelling voor expostitie KUNST IN DE KERK

De docenten van creativiteitscentrum De Handwijzer kunnen terug zien op een zeer geslaagde expositie.
De schitterend gerenoveerde, van oorsprong 12e eeuwse Gotische Lambertuskerk, in combinatie met het prachtige zomerse weer hadden ervoor gezorgd, dat veel kunstliefhebbers zich de moeite hadden getroost om hun fiets uit de schuur te halen en de tentoonstelling met een bezoek te vereren.
De organisatie schat dat er in de twee dagen dat de expositie geopend is geweest er meer dan 500 bezoekers de kerk hebben aangedaan.

De veertien docenten van De Handwijzer, die zich samen wekelijks inspannen om meer dan 250 cursisten te begeleiden in het creëren, ontwerpen en maken van kunst in de breedste zin van het woord, kregen tijdens 1e en 2e pinksterdag de kans hun eigen werk te laten zien.
Omdat iedere kunstenaar zijn eigen stijl hanteert, was er een enorme gevarieerde expositie ontstaan, waarbij een diversiteit aan technieken en creaties te bewonderen was.
Zo waren er kunstwerken te zien op het gebied van tekenen met potlood, kleurpotlood, krijt en pentechnieken terwijl op het gebied van schilderen aquarel, pastel, olieverf en gemengde technieken te bewonderen waren.
Daarnaast stonden er ook diverse plastieken en stenen beelden in de kerk uitgestald.
De expositie was verder fraai opgesierd met diverse kunstig opgemaakte bloemstukken.
De aard van de kunstwerken was te verdelen in abstract, figuratief tot realistisch.

Tevens had de organisatie in het midden van de kerk een grote tafel weggezet, waarop de docenten middels brochures en/of fotoboeken iets over zichzelf konden vertellen.

Om de mensen naar de expositie te lokken had de organisatie twee prijzen ter beschikking gesteld.
Er werden hiervoor gratis loten aan elke bezoeker uitgedeeld.
Als men zorgde dat men 2e pinksterdag om 16.00 uur aanwezig was maakte men kans op een van deze prijzen.
Het was dan ook een gezellige drukte toen de voorzitter van creativiteitscentrum Wim Mouw een van de bestuursleden van de Lambertuskerk uitnodigde om de lotjes van de prijswinnaars uit de aarden vaas te trekken.
Winnares van een tekening naar keuze van Bert Bodelier is Mevrouw Mia Barczuk uit Geertruidenberg geworden.
Mevrouw Lieke Neerinckx uit Geertruidenberg was de gelukkige winnares van een gratis halfjaarlijkse cursus (naar keuze) van De Handwijzer.