25-Jarig jubileum en Koningsdagexpositie 2014  

Viering 25-jarig jubileum en Koningsdagtentoonstelling van De Handwijzer succesvol afgesloten

Twee weken geleden hebben bestuursleden, oud bestuursleden, cursisten, docenten, oud docenten en genodigden met een receptie en een gezellige feestavond het 25-jarig jubileum herdacht van Creativiteitscentrum De Handwijzer. Voor de jeugd waren er 's morgens 2 puzzeltochten uitgezet, voorzien van een feestelijk tintje.

Afgelopen zaterdag kwam daar nog eens de traditionele jaarlijkse cursistententoonstelling in het Henricusgebouw achteraan.
De tentoonstelling bevestigde nog eens de mening van vele bezoekers dat in deze 25 jaar de kwaliteit van de werkstukken naar een zeer hoog niveau is getild.
De grote zaal van het voormalige schoolgebouw was voor dit doel omgebouwd tot een prachtige expositieruimte. Grote tussenschotten, opgesteld in het midden van de zaal en op het podium, zorgden voor een zeer overzichtelijke en gezellige tentoonstelling die, ondanks de op gang zijnde reconstructie van het Heereplein, zeer goed bezocht is.

Er was in de grote zaal een groot aantal schilderijen en tekeningen te bewonderen die door diverse verschillende toepassingstechnieken tot stand zijn gekomen. Op het bordes kwamen alle tekeningen van de kinderen volledig tot hun recht. Tussen alle kunstwerken door waren diverse keramiek- en speksteenstukken opgesteld. Ook hier was een variëteit aan technieken te onderscheiden. Nieuw waren de glas in lood ramen die de tentoonstelling dit jaar nog meer glans gaven.

Verder was er als "eyecatcher" d.m.v. een beamer op de wand een fotoreportage te zien van alle cursussen die gegeven worden door Creativiteitscentrum De Handwijzer. Deze fotoreportage was vanuit alle hoeken van de tentoonstelling goed te volgen en kreeg veel lof toegezwaaid.

Ook dit jaar was er weer een workshop speksteen. Deze is speciaal opgezet en bedoeld om kinderen kennis te laten maken met speksteenbewerking. Van kleine stukjes speksteen konden de kinderen een hanger of een ander sieraad maken.

Dit jaar is gekozen voor een andere manier van stemmen. De kunstwerken waren voorzien van een gekleurd label en een nummer. Daarnaast werden er maar een gelimiteerd aantal stembiljetten uitgereikt aan willekeurig uitgekozen bezoekers. Door dit systeem zijn de winnaars in ieder geval objectiever uitgekozen dan andere jaren.

De prijswinnaars werden aan het eind van de tentoonstelling bekend gemaakt door de voorzitter van De Handwijzer.
De winnaars zijn:
Jeugd t/m 12 jaar : Sam Spuybroek
Jeugd vanaf 13 jaar : Amber Jansen
Schilderen : Gerrit Oosterveen
Tekenen : Arno Commeren
Beeldhouwen : Trudy Hovers
Keramiek : Addy Zijlmans

Het bestuur van De Handwijzer kijkt terug op een zeer geslaagd cursusjaar!