Koningsdagexpositie 2016  

Creativiteitscentrum De Handwijzer hield weer haar jaarlijkse Koningsdag expositie.


Brrrr ... wat een geweldige dag!!!

Koningsdag: 's morgens om 10.00 uur was wethouder Bert van den Kieboom samen met zijn echtgenote gekomen om de expositie te openen. Het was koud, regenachtig en stil op straat. Ook hingen er nog maar weinig vlaggen en wimpels dus het bestuur vreesde het ergste. En - na later bleek - ook de wethouder dacht dat hij voor niets kwam. Het Heereplein was leeg omdat alle activiteiten door het Oranje Comité verplaatst waren naar de Koloszaal.

Gelukkig stonden de gezichten van het bestuur snel op vrolijk want behoorlijk wat bezoekers hadden de moeite genomen om de rit naar het Henricusgebouw te maken. Dit is, zoals inmiddels iedereen wel weet, de locatie waar Stichting De Handwijzer haar honk heeft.

De voorzitter hield een inleidend woordje, dat werd aangevuld met een speech door de heer Bert van den Kieboom. Hierin memoreerde hij dat De Handwijzer een niet weg te denken centrale, culturele en sociale plaats inneemt in onze gemeente.
Hierna werd door het verwijderen van een doek een creatie onthuld, dat was gemaakt door een aantal cursisten van de schilderclub van docente Natasja van der Wal. Het was een verzameling van een groot aantal ogen, die niet alleen gericht waren op Koningsdag maar toch vooral op het cultureel centrum! Hier gebeurt het, hier kan je je creativiteit kwijt, voor zowel jong als oud, voor mannen en vrouwen, dus voor iedereen!!
Er was te genieten van prachtige tekeningen, keramiek voorwerpen, olie- en acrylschilderijen, geweldige beeldhouwwerken en niet te vergeten creaties gemaakt door onze jeugdleden.
Tevens werd een diapresentatie verzorgd waardoor de bezoekers een indruk kregen hoe we bij De Handwijzer te werk gaan en onder wat voor ontspannen sfeer we met elkaar omgaan. Ook werd de gehele dag een workshop modeltekenen gegeven door docent Bert Bodelier en enkele van zijn cursisten.

Het was vanaf 's morgens een komen en gaan van geïnteresseerden. Het bestuur was in verband met de weersvoorspelling bang dat de opkomst magertjes zou zijn, echter het tegendeel was waar. Vooral 's middags is de expositie heel goed bezocht. Er werden volop lovende woorden gesproken en gevraagd naar de mogelijkheden die De Handwijzer te bieden heeft. Er werd dan ook regelmatig verwezen naar de website waar alle informatie te vinden is.

Omstreeks 16.00 uur werd namens het bestuur door de voorzitter een dankwoordje uitgesproken, waarbij toch vooral de nadruk lag op het feit dat je zonder gedreven docenten, vrijwilligers en cursisten het nooit voor elkaar krijgt om dergelijke activiteiten en zo'n mooie stichting tot stand te brengen maar vooral te behouden.
Iedereen werd een inspiratievolle vakantie toegewenst met het verzoek om De Handwijzer te promoten, want er zijn zoals ieder jaar weer plaatsen beschikbaar voor nieuwkomers. We zouden het fijn vinden om de cursussen Glas-in-lood en de afdeling Jeugd te zien groeien. Dus meldt je aan!

Onder het genot van een drankje werd er nog nagepraat over een zeer geslaagde dag maar vooral een zeer geslaagd seizoen. Tot ziens in september want dan gaan we weer van start en hopen we iedereen weer te begroeten.

De foto's van deze dag vindt u hier.